Ботев загуби Битката за Тракия със съдийски гол (СНИМКИ)

Канарите отстъпиха на Берое с 0:2 в Елитната група до 17 години

Ботев загуби от Берое с 0:2 в мач от 16-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. "Битката за Тракия" се игра на изкуствения терен на комплекс "Берое" в Стара Загора.

От състава на Ботев за срещата в последния момент отпадна капитанът Петър Чалъков, който получи контузия ден преди дербито.

Двата отбора изиграха равностоен двубой, в който особено през първата част головите положения бяха изключителна рядкост.

В 15-ата минута се получи и най-дискусионната и спорна ситуация в цялата среща. Домакините пратиха топката към наказателното поле на "канарчетата", където вратарят на пловдивчани Димитър Стамболийски скочи и улови топката. С него скочи и нападател на домакините, който изблъска стража и той падна с топката около очертанията на наказателното поле.

Вместо да отсъди очевидния фаул в атака, главният съдия Александър Марков отсъди нарушение на Стамболийски и домакините получиха свободен удар. "Зелените" изпълниха късо нарушението, а Руси Чернаков прати топката в близкия ъгъл на вратата на пловдивчани, вкарвайки за 1:0.

В 55-ата минута "заралии" удвоиха аванса си. Преслав Георгиев центрира към Атанас Панов, който с шпагат прати за втори път топката в мрежата на "канарчетата".

В следващия кръг Ботев е домакин на лидера във временното класиране ДИТ.

Дербито между третия и първия в таблицата е в събота (15.11) от 14:00 часа на базата в "Коматево".