В Несебър обсъждат проекта за бюджет за 2015 година

 Обществено обсъждане на отчета 2013 г. и проектобюджета за 2015 г се провежда в Несебър и съставните селища. Целта е да се информират жителите за изпълнението и разчета на приходите, за разходната част, за свършените проекти и приоритетите в работата на общинска администрация.

За следващата – 2015 г. са предвидени 55 млн. лв., като се очаква и остатък от 2014 г. в размер на 13 млн. лв. Активната приоритетна социална политика и грижите за хората– от най-малките жители до най-възрастните, остават и занапред. Достатъчно средства ще се отделят за образование, помощи за новородени  и  ин-витро процедури,  за нуждаещите се от хемодиализа, за Домашния социален патронаж, Центъра за социална рехабилитация и интеграция, Центъра за обществена подкрепа.

Несебър, който стана бейби бум град за 2013 година, отделя специално внимание на най-малките - от осигуряването на достатъчно места за малчуганите в детските заведения до приготвя на място и по всички държавни  изисквания и норми на  храната в детските градини. Несебър е общината, на чиято територия се намират едни от най-модерните и съвременни детски заведения с всички удобства, както  за възпитаниците им, така и за служителите там.
 Ще продължи финансирането на читалищната дейност, а не на последно място общината ще работи усилено за подобрява на инфраструктурата, за да се обнови и облагороди цялостната визия на най-голямата туристическа агломерация. В бюджета са планирани средства за обособяването на Оперативно звено общинска полиция, което по закона за МВР е административно подчинено на РПУ – Слънчев бряг, но ще функционира приоритетно за нуждите на общината. Допълнителната грижа за сигурността се налага поради факта, че община Несебър посрещат най-много туристи в България и трябва да бъде осигурена, както безопасността на почиващите, така и на местните жители.    
Кметът Димитров от своя страна подчерта, че „Несебър е стабилна община и води политика на планиране, а не на оцеляване. Това е стратегическо, последователно и дългосрочно планиране в социалната сфера, образованието, инфраструктурата и др.“, допълни още той.
Обсъдено бе какво е изградено до момента, какви проекти са реализирани и какво предстои да бъде направено занапред, както и каква е стратегията за развитие на общината до 2020 г. Градоначалникът каза, че се работи по приоритетните политики, а стратегията за развитие е отворена за нови идеи, които ще внасят подобрения във визията на общината. В Стария Несебър гражданите вече са забелязали ползата от предприетите конкретни мерки, които са подобрили статуса на града. На древния полуостров, привличащ хиляди туристи от страна и света, бе реставрирано и старото кметство, направи се първа копка на новата детска градина, а на северния скат тече проектиране, като се очаква там да бъдат изградени детски площадки, фитнес на открито, спортна площадка, места за отдих и почивка за жителите и посетителите на града.
В Новата част се предвижда изграждане на „Общински център за изследване на Черноморската флора и фауна, ботанически и природонаучен музей“, като за реализацията на проекта ще се търси финансиране по европейски програми.

Градът напредва и в инфраструктурно отношение, като от изключителна важност и от огромно значение за целия район са изграждането на Претоварна станция за отпадъци и  на пречиствателната станция в Равда. Разширяването на пътища също бе сред разискваните въпроси. В момента тече усилена работа по строително-монтажните дейности на кръговите кръстовища, велоалеите и озеленяването на прилежащите площи в началото на Несебър – целта е облекчаване на трафика и улесняването на достъпа до кв. „Черно море“, както и създаване на още по-привлекателен облик на града. В началото на декември предстои първа копка на Многофункционална обществена сграда – културен център и подземен паркинг в Новия град. Обектът ще бъде изграден до пощата на пл.“Жулиета Шишманова“.