Кметът на Казанлък: Разработихме проекти за 170 млн. лева

Галина Стоянова се отчете за третата година от мандата си

При изключителен обществен интерес кметът на община Казанлък Галина Стоянова се отчете снощи за изпълнението на Програмата на управление на община Казанлък за третата година на мандат 2011-2015 г.

Тя засегна абсолютно всички сфери на развитие през тези 12 месеца – административен капацитет, образование, здравеопазване, култура, туризъм, проекти, социални дейности, спорт, младежка политика, строителство и инфраструктура, международна дейност, работа с институции и др.

„След третата година от мандата на управление на Община Казанлък добавяме още множество изпълнени цели от Програмата за управление на общината 2011-2015 г.“ , подчерта Галина Стоянова пред присъстващите граждани, общински съветници, представители на държавни и общински институции, НПО, съюзи, младежки и творчески организации, учители, спортни и читалищни деятели.

Завършени са редица проекти с външно финансиране като парковете „Розариум“ и „Тюлбето“. Направена е реконструкция на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ ЕООД; изградени са три Центъра за настаняване от семеен тип и едно Защитено жилище. Извършена е основна реконструкция на Младежкия дом, построена е нова сграда на Пожарната – първата в България модерна база на огнеборците се намира в Казанлък. Въведени са мерки за енергийна ефективност в още две детски градини, облагородени са четири нови междублокови пространства. Ремонтирани и асфалтирани са 19 нови улици в града и селата на обща стойност 803 000 лв.

Кметът на община Казанлък припомни още: „През 2014 г. разработихме проекти, които ще изпълняваме през следващия програмен период. Разработването на самите проекти, които ще преобразят коренно кв. „Изток“ и ще формират три основни зони на развитие на града, бе на стойност 500 хил. лв. европейско финансиране. За реализацията на тези проекти ще усвоим 170 млн. лева в периода до 2020 година, т.е. Община Казанлък има пълна готовност за новия програмен период за финансиране със средства от Европейския съюз.“

Галина Стоянова подчерта силната подкрепа от групите общински съветници по всички въпроси в полза на гражданите: „Казанлък си връща самочувствието с признанието на европейското и световно ниво на нашия природен, икономически, културно-исторически и човешки потенциал. Благодарни сме, защото усещаме вашата подкрепата и продължаваме с още по-голяма амбиция напред.“