Петрана Чакърова обвини МЗ за проблема с парното в болницата

В понеделник ще умуват за план за спешно преструктуриране на лечебното заведение

Директорът на държавната болница в Стара Загора Петрана Чакърова обвини здравното министерство за проблема с липсата на парно в лечебното заведение.
Пред btvnovinite.bg д-р Чакърова заяви, че министерството е реагирало десет дни по-късно на неин сигнал. Директорът обяви, че е сигнализирала ведомството на 18 ноември. Първите две седмици болницата е опитала да реши проблема като плати частично дълга с парите за заплати, но газовото дружество поискалo пълно погасяване на сметката.
„През това време вие знаете какво се случва в болницата – неуютно, студено. С право хората започват да се оплакват. Аз съм залепена за стената. Това което го намирам за цинично, че министърът или там неговите служители публикуват в интернет обвинения към мен че има небрежно отношение към пациентите и към парното отопление. Не мога да си намеря място към тая обида”, коментира Чакърова.
Заради дълг към газоснабдителното дружество болницата в началото на месеца остава без парно отопление. Информацията се укрива от медиите, а пациентите за да не мръзнат, са принудени да си носят печки от вкъщи.
Според министерството Чакърова е допуснала пациентите да стоят на студено 28 дни заради спрени доставки на газ. Кризисната ситуация беше прекратена едва вчера.
Министърът на здравеопазването разпореди незабавна пълна проверка на дейността на лечебното заведение
Министерството обяви, че заради този случай в понеделник свиква извънреден борд на директорите на болницата. Директорът ще бъде освободен и ще се приеме план за спешно преструктуриране на лечебното заведение.