Регионалният министър Лиляна Павлова дава старт на проект в Стара Загора

Павлова ще посети и Казанлък, а вечерта ще участва в запалването на коледната елха в областния град

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще посети Стара Загора и Казанлък днес.

Най-напред тя ще се запознае с положението с наводнените райони в област Стара Загора – общините Раднево и Гълъбово, в които ситуацията е бедствена след поройните валежи.

От 14.30 часа тя и кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров ще дадат официално начало на втория етап от проекта „Деинституционализация на деца в риск посредством изграждане на Центрове за настаняване от семеен тип“. Събитието е в ЦНСТ, намиращо се в кв. „Зора“ /ул. „Освобождение“ №13/ в областния град.
Втората фаза от изпълнението на проекта е реалното извеждане на децата от домовете и преместването им в 7-те новопостроени къщички в Стара Загора, както и наемането на персонал.
По-късно Лиляна Павлова ще посети и Казанлък, където ще вземе участие в пресконференцията по проекта „Подобряване на физическата и жизнена среда на градския център за осигуряване на устойчива и екологична градска среда за по-високо качество на живот и нови възможности за социално икономическо развитие”. Брифингът е от 16.00 часа в Заседателната зала № 6 на Община Казанлък.
Министър Лиляна Павлова ще говори за проектите на общините през следващия програмен период 2014-2020 година по Оперативна програма „Региони в растеж“.
От 17:30 часа министър Павлова ще се включи в тържеството по повод запалването на Коледната елха на площада пред Община Стара Загора и официалното откриване на безплатната ледена пързалка.