Кметът: Към момента няма опасност от наводнение в община Стара Загора

По думите му, единственото притеснение идва от язовир "Копринка", но обстановката е спокойна

Към момента няма опасност от наводнение в община Стара Загора, въпреки че продължава да вали, увери кметът Живко Тодоров, цитиран от агенция Фокус. Той уточни, че валежът продължава от седмица, но не е толкова интензивен.
„Ние сме направили така, че да осигурим техника във всички села, където има необходимост от разчистване на канали, където има наноси, които водата е донесла. Стараем се, навсякъде да вземем мерки. Засега няма място за притеснение от бедствени ситуации. Има дребни проблеми, които се решават в движение”, посочи Живко Тодоров. Той поясни, че има повишение на водните източници заради обилните валежи.
Единственото ни притеснение е язовир Копринка, но засега обстановката на територията на общината е спокойна, допълни Тодоров. „Язовирът не се намира на територията на общината, но така или иначе се отразява, защото трябва да се изпуска. След това водата идва и към нас по каналите, по които се движи. Надявам се, че „Язовири и каскади” ще овладеят положението с този язовир, за да не се стигне до напрежение и големи количества вода, които да ни създадат проблеми”, каза Живко Тодоров.