Цветът "Марсала" ще властва през 2015-та

Институтът по цветовете "Pantone" обявява модерния цвят преди началото на всяко нова година

Цвят "Марсала", червеникаво-кафяво, вдъхновено от сицилианските вина със същото име, е цветът на 2015 г., съобщи Институтът по цветовете "Pantone".


Леатрис Ейземан, изпълнителен директор на института, обясни, че това е унисекс цвят, който е "сърдечен, но стилен, универсално привлекателен и лесно може да навлезе в модата, красотата, индустриалния дизайн, мебелите и интериора".

Всяка зима "Pantone" обявява новия цвят на годината. Тази година това е приглушеният винен оттенък.

Цветът "Марсала", който предлага безкрайни възможности за комбинации с други тонове, присъства в пролетно-летните колекции за 2015 г. на големите модни марки.
Освен това цветът ще присъства в много аксесоари като чанти, обувки и шапки.
Цветът на 2015 г. ще е много популярен и в света на продуктите за разкрасяване, където ще се използва главно при сенките за очи и лаковете.


Процесът на подбор на цвета на годината изисква грижливо изследване на света на красотата, модата, киното, технологиите и декорацията.
В продължение на 15 години решението на "Пантон" оказва влияние върху развитието на продуктите и решенията за покупки в множество индустрии.
Цветът на 2014 г. беше сияйната орхидея, който съчетава розово-лилави тонове, а през 2013 г. изумруденозеленото властваше по модния подиум и в гардероба на дамите.