Режим на водата грози Ямбол

Разливът на река Тунджа около Елхово продължава да расте

Тази сутрин нивото на река Тунджа вече е 4,33 метра. При Ямбол реката също е с рекордни стойности – измерени са 5,26 метра, при критични стойности 6 метра.
Наводнени остават мазета, сутерени и цели улици. От днес в Ямбол се очаква да бъде въведен режим на питейната вода. Причината е залятата вододайна зона на града и недостиг на вода. В някои от селата на община Тунджа усложнената обстановка остава. И днес в училището в село Веселиново е неучебен ден, съобщават от община Ямбол.
Община Ямбол се намира в повишена готовност заради усложнената обстановка в следствие на проливните валежи и повишеното изпускане на водни количества от язовир „Жребчево”. Създадена е организация за денонощни дежурства и наблюдение на ситуацията.
При евентуален риск от създаване на критична обстановка гражданите ще бъдат своевременно уведомени. Създадена е организация при необходимост да бъде извършена незабавна мобилизация на хора и техника. Общината има готовност да реагира с всички сили и средства, с които разполага, както и да привлече допълнителен ресурс с цел да осигури безопасността и здравето на населението.