Критична остава ситуацията в Област Стара Загора след наводненията

Не се налага отваряне на допълнителни шлюзове за източване на язовир "Копринка" към язовир "Жребчево"

Критична остава ситуацията в по-голямата част от Старозагорска област заради продължилите 5 денонощия силни дъждове.

Четири старозагорски общини - Раднево, Гълъбово, Мъглиж и Николаево остават в бедствено положение. От язовир "Копринка" продължават да изпускат по 120 кубически метра вода в секунда, 112 от тях се насочват към река Тунджа, а 8 към канала, който преминава през Стара Загора, Раднево и Гълъбово.
Не се налага отваряне на допълнителни шлюзове за ударно източване на язовир "Копринка" към язовир "Жребчево", съобщиха тази сутрин от „Гражданска защита”.

Остава затворен пътя Стара Загора - Казанлък, след като Тунджа излезе от коритото си край село Ягода. Леките автомобили се отклоняват по пътя през селата Ръжена, Розово и Кънчево, а товарните - през Нова Загора. Има полицейски патрули, както и представители на "Гражданска защита".

Осигурено е денонощно наблюдение на мостовете на Тунджа при селата Бузовград и Розово. По пътя за планинското село Сливито в община Мъглиж, където има свлачищни процеси, е разрешено движение само в едната лента. Мостът на пътя между град Мъглиж и село Селце е компрометиран. Общо 15-те жители на селото са предупредени да се преместят в града, където имат жилища.

Бавно спада нивото на реките Съзлийка, Кумурджа и Блатница, които преминават край Раднево. Обитателите на 37 наводнени къщи от ромския квартал "Кантона"са настанени в местната болница.
Днес се очаква да бъде завършено изграждането на дигата край подстанцията в Гълъбово. В Старозагорска област няма селища без ток , 4 села в Община Стара Загора са без вода.

Отводнена бе и ж.п. гара Стара Загора и няма проблем за движението на влаковете.
Областният управител на Стара Загора препоръча гражданите да отложат пътуванията си в общините, в които е обявено бедствено положение.