Изчезнал човек пречи на разследването за смъртта на медицинската сестра Валя!

Личност, която не може да бъде издирена пречи на криминалистите да стигнат до истината за смъртта на медицинската сестра Валя, която беше намерена удавена в Бургас, твърди в публикация агенция ПИК. Работата на криминалистите ще продължи до 19 декември, след което има вероятност те да искат продължаване на срока, именно за да издирят и разпитат лицето, което е неоткриваемо до момента.
Новината на ПИК бе от части потвърдена и от прокурора по казуса Димо Маджаров, който заяви пред медията ни. "Дълго продължава разследването, текат в момента само оперативни мероприятия и възможно да бъдат извършени и следствени действия и издирвателни мероприятия. Раследващият полицай още не ми е докладвал какво е свършил, но мисля, че биха ми съобщили при положение, че има нещо необичайно", каза пред ПИК прокурор Маджаров.
Той продължи, че ако се наложи лично той ще поиска да се удължи срока и след 19 декември, за да се стигне до истината. "Ако полицията сметне, че не се налага повече да работят, делото отново ще дойде при мен в прокуратурата", поясни обвинителят.
Информация за любовен триъгълник между Валентина, Валентин и друг служител на системата е категорично отхвърляна от полицията при първото разследване. От Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи в Бургас отдавна са изяснили случая и подчертаха, че няма никакви данни за извършено престъпление, а се касае за самоубийство.
Валя Иванова изчезна на 15 април тази година. На същата дата за последно е била забелязана в района на Морската градина в Бургас около 23,30 ч. Тялото и бе открито над месец по-късно - на 19 май, в силна фаза на разложение. Това се случи след сигнал от гражданин, който забелязал човешки труп в района на вълнолома от страната на морската гара. Беше извършено разпознаване от близки на Валя по снимки на дрехите, с които е била облечена, и тогава бе потвърдено, че тялото е нейно.