Удължиха разследването за Валя, викат още трима на разпит


Разследването за смъртта на красивата медицинска сестра Валентина Иванова, която изчезна през април тази година и по-късно бе открита удавена, е удължено.
"Разследването изтича на 19 декември, поискал съм удължаване на срока от АП с още три месеца", съобщи вчера прокурор Димо Маджаров, който наблюдава случая. По думите му не е намерен за разпит един от свидетелите, който е от друг съдебен район, а други двама трябва да бъдат доразпитани, съобщава „Труд”.
Основната версия за смъртта на Валя е самоубийство. Майка и обаче, се съмнява, че дъщеря и е била отвлечена и убита. Затова прокуратура и полиция изчистват всички версии. Прокурор Маджаров съобщи, че до момента разследващите органи не са му докладвали за обрат, който да е различен от основната версия-самоубийство, т.е. че Валя се е хвърлила в морето сама. Камерите в морската градина са я заснели как влиза в парка край морето и часове наред се разхожда. Самият момент на скачане в морето не е запечатан от видеоустройство, но Валя не е излизала от морската градина. През цялото време е била сама и наоколо камерите не са засекли никого. По рано на моста са записани кадри с две момчета и момиче, които пушили трева, но те си тръгнали и въобще не се засекли с Валя.