Уволниха шефа на екоинспекцията

От днес Антоний Иванов е безработен, сменя го Бойчо Георгиев

Шефът на РИОСВ Бургас Антоний Иванов е уволнен от поста, научи Burgasutre.bg. Пой е получил заповед за уволнение в четвъртък. На практика Антоний Иванов от днес вече е безработен.
След авантюрата „РИОСВ”, той смятал да се върне към частния си бизнес –хидрогеология. Името на Антоний Иванов се свързва със серия от скандали, сред които най-грандиозният бе този за концесията на резерват „Ропотамо”. През месец април тази година, шефът на екоинспекцията обяви нов конкурс за лодките, независимо, че РИОСВ вече имаше валиден договор с частна фирма. Тогава концесионерът обвини ръководството на екоинспекцията, че извършва груби закононарушения, и определи действията като протекция към интересите на негов конкурент.
Името на Иванов нашумя отново през октомври тази година, когато гръмна скандал заради оценка или по-скоро заради липса на еко оценка на мегапроекта, прокламиран като луксозен къмпинг на 166 дка. в Крарадере. Последва силен обществен натиск и поредица от протести на природозащитници.
След отстраняването на Антоний Иванов, постът му поема временно неговата заместничка Таня Манолова.
По всяка вероятност за овакантеното място ще бъде обявен конкурс. Междувременно обаче бившият директор на РИОСВ Бойчо Георгиев води дела в съда за незаконно умолнение и нищо чудно да се върне на поста на бял кон.