Пострадалите при взрива в Мъглиж се борят за живота си

Две жени са настанени в болница "Пирогов" с изгаряния

Пострадалите при вчерашния взрив в частен завод в Мъглиж продължават да се борят за живота си, съобщи Нова телевизия. Един човек загина при инцидента, а четирима души пострадаха, две жени – с 30 и със 70 % изгаряния се борят за живота си. След първа помощ в болницата в Стара Загора, те бяха транспортирани в "Пирогов". Настанени са в реанимацията на клиниката по изгаряния, а състоянието им остава тежко.

В казанлъшката болница са Венцислав Георгиев, на 26 години, и Иван Драганов, на 40 години, които получили по-леки контузии от взривната вълна.
Oстава отцепен районът около завода в Мъглиж, въпреки че специалистите твърдят, че няма опасност от нови взривове. Предстои днес следователи от Националната следствена служба да започнат оглед на мястото на инцидента.
Фирмата, в която се случи инцидентът, е специализирана в производството на патрони, ловни муниции и пиротехнически изделия. Инцидентът стана в цех, който се намира в западната част на Мъглиж, в безопасна близост до цеха на завод „Арсенал" в града. Вчера главният секретар на МВР Светлозар Лазаров допусна, че става дума за грешка в технологичния процес, но не се ангажира с конкретно становище преди заключенията на експертите. Националната следствена служба поема случая.