Спират правата на Камбуров и трима бивши капитани на Локо

Очаква се прокуратурата да повдигне обвинения срещу Котев, Тунчев, Лазаров и още петима за участие в уреждане на мачове

БФС спира правата на бивши и настоящия капитан на Локо Пд. Прокуратурата ще повдигне обвинения срещу деветима за участие в уреждане на мачове. Това най-вероятно ще стане още в първата седмица на новата година, съобщава „Меридиан мач”.

Най-интересните имена в този списък са на капитаните на ЦСКА Александър Тунчев, на Локо Пд Мартин Камбуров, на Черно море Кирил Котев, както и на един от най-опитните във футбола ни Здравко Лазаров - Електричката, който понастоящем рита за Монтана.

Интересно е, че Тунчев, Котев и Лазаров също са носили капитанската лента на черно-белите.

Вестникът припомня, че сред разпитваните бяха вратарят на Локо Пд Иордан Господинов, както и Иво Иванов, и Данчо Тодоров от Локо Сф.

Акцията с черното тото гръмна на 10 декември, след като деветима заподозрени бяха привикани в следствието. От МВР потвърдиха и чрез главния си секретар Светлозар Лазаров за най-мащабната акция срещу манипулиране на мачове.

Според „Меридиан Мач" при един от разговорите на Мартин Камбуров нападателят на Локо Пд е поискал да му бъде заложена солидна сума за победа на Локо Сф като гост при коефициент 4,5. Според някои информации братът на голмайстора Антон имал букмейкърски пункт.

От БФС са изказали категорично мнение, че на Камбуров, Тунчев, Котев и Електричката ще бъдат спрени правата до произнасяне на присъдите. Това почти сигурно означава, че карето няма да е на терена през пролетния дял от шампионата.