Любо Нейков в болница – актьорът се притеснява за живота си!

Хипохондрия и параноя тревожат страдащият от наднормено тегло комик

Екранният любимец е бил хоспитализиран преди седмица в частна столична клиника на бул. „Никола Вапцаров“ за пълни изследвания, докладва пред в. „Всеки ден“ човек от персонала, пише „Пик“.

Нейков се чувствал отлично допреди няколко дни и пращял от здраве, като хвърчал от задача на задача като 25-годишен. Подготвял новогодишни резервации и глезотии за коледната трапеза, като дори поръчал в гъзарски магазин дуо фазани за Рождество на стойност 300 лева.

С настъпването на декември обаче Любо внезапно започнал да се оплаква от сърцебиене, не му достигал въздух и изпитвал затруднение да върши дори обичайните си ежедневни дейности. Актьорът изпаднал в паника около годишнината от смъртта на брат си Цветан, който си отиде точно преди празниците през 2013-а от масивен инфаркт за няколко минути.

Маститият аркашка решил, че го преследва кармата на баткото и започнал през час да си мери кръвното, което от години е извън нормалните граници. Въобразил си и болки в гърдите и в черния дроб. Въпреки уверенията на близките си, че изглежда в отлично здраве, той си записал серия от изследвания и се затътрил до клиниката с мисълта, че предава Богу дух.

Нейков от доста време има проблеми с холестерола и бъбреците и негови колеги твърдят, че два пъти е бил в прединфарктно състояние на снимачната площадка на „Столичани в повече“ и се е налагало парамедици да му бият инжекции за успокояване на пулса и бързо сваляне на кръвното.

Актьорът чинно дал кръв и урина, минал на електро- и ехокардиограма и резултатите му се оказали отлични, поне за мъж на средна възраст със свръхтегло. Докторите му казали да се прибира по живо, по здраво и да празнува със семейството си, като всичките му проблеми били причинени от психологическата травма със смъртта на брат му.

Нейков, вместо да се зарадва, веднага поискал второ мнение, защото бил твърдо убеден, че е едва ли не на смъртен одър. Едва след като съпругата му Гинка скръцнала със зъби, се навил да се прибере у дома и сега се поддържал с безобидни лекарства като мента, глог и валериан.