Йорданка Фандъкова: За Столична община 2014 година бе успешна

Повечето заложени проекти са завършени в срок, заяви кметът на София

За Столична община  2014 беше една успешна година. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на откриването на обновената Детската клиника в „Пирогов“.
„Успяхме да реализираме повечето от заложените големи проекти, да завършим големите строителни обекти”, заяви Фандъкова. Тя посочи, че през тази година са изградени две кръстовища на две нива, направена е реконструкция на бул.„Ботевградско шосе”, бул. „Цариградско шосе”, както и на други важни артерии и участъци в града, които в момента изглеждат доста по-добре.

„Успяхме да ги завършим преди сезона. В момента продължава строителството на Завода за отпадъци. То върви в срок и планираме работата си за следващата година”, каза още Йорданка Фандъкова. Кметът на Столична община заяви, че 2014 година е била много трудна за всички. „Към финансовата и икономическата криза се добави и политическа криза. Имаше много природни бедствия, те не подминаха и София.

Един синоптик скоро заяви, че от 90 години най-големите количества дъжд е имало в София именно през 2014 година. Фактът, че тук нямаше сериозни проблеми с дъждовете говори за сериозната превенция, която Столичната община извършва – за мен това е много важен приоритет”, добави Фандъкова. Почистването на реките, почистването на коритата – всичко това беше много трудно.