Ново 20! Грузинец идва в Локо за заместник на Камбуров

23-годишният Николоз Сабанадзе е препоръчан от бившия треньор на черно-белите Драган Канатларовски

Грузински нападател е много близо до трансфер в пловдивския Локомотив. Това е 23-годишният Николоз Сабанадзе, който е препоръчан от бившия треньор на „черно-белите" Драган Канатларовски.

Високият 190 см таран е играл през есента за Динамо Тбилиси и има 12 мача и 5 гола за грузинския гранд. Договорът му с клуба обаче вече е изтекъл и той може да дойде на „Лаута" като свободен агент, съобщава „Меридиан мач”.

Според немския сайт transfertmarkt.de цената на Сабанадзе е 400 000 евро. Кариерата на нападателя е започнала в Торпедо Кутаиси, където той е вкарал 23 гола в 92 мача.

Сабанадзе е преминал още през тима на Зестафони в родината си. Той има и три мача за младежкия национален отбор на Грузия.

Николоз Сабанадзе може да бъде привлечен като заместник на голмайстора на Локо (Пд) Мартин Камбуров. Името на звездата на пловдивчани бе замесено в аферата с черно тото в родния футбол и той рискува да му бъдат спрени състезателните права.

Дори и Камбуров да не бъде наказан, в момента той няма алтернатива в Локомотив и отборът е изключително зависим от него. Това кара спортно-техническото ръководство на клуба да търси попълнения в атака.