Господинов: Чувам, че положението на Лаута се е влошило

Имам други оферти, но искам да приключа кариерата си в Локо, разкри вратарят на черно-белите

Вратарят на Локомотив Пловдив Йордан Господинов заяви, че въпреки тежката ситуация в клуба е готов да остане и през пролетта.

„Имам договор с клуба до лятото. Най-много от всичко искам да го изпълня. Положението не е никак леко в отбора. Така бе и през есента, но явно сега то се е влошило, поне така чувам. Мисля, че ако се осигурят що-годе някакви условия за професионален футбол, повечето момчета ще стиснат зъби и ще продължат да играят, ще доизкарат първенството.

Сред тях съм и аз. Но всичко зависи от това дали ще има клуб. Когато в края на годината се разделяхме – шефовете ни дадоха колкото пари можаха и ни казаха, че ако нищо не се подобри, може и да ни освободят. Уведомиха ни, че ще чакат някакво положително развитие след Нова година. Дано наистина има такова, защото не си представям, че клуб като Локомотив може да престане да съществува. Дано се случи нещо позитивно, феновете на този отбор го заслужават“, заяви пред „Тема Спорт“ Йордан Господинов.

„В момента в състава има страхотен колектив. Когато Христо Колев пое отбора, си говорехме, че на мускули трябва да спечелим поне пет-шест точки. Ние взехме много повече. Дано това накара някой да инвестира средства при нас. Духът ни бе страхотен, всеки играе в Локомотив заради любовта си към този клуб. Никой не е на „Лаута“ за пари и това е ясно“, подчерта Господинов.

Той допълни, че други клубове вече са влезли в контакт с него – той има право да преговаря с тях. Но засега е отклонил предложенията.

„Според мен повечето момчета ще се съберем на първа тренировка. Ако има някой, който ще си тръгне – то не можем да му се сърдим. Защото положението наистина е тежко. Аз получих обаждания след Нова година, има интерес към мен, което е радващо. Но за мен е болно случващото се в Локо. Искам да остана в клуба и да завърша кариерата си в него“, каза Господинов. През есента стражът, който е роден на 15 юни 1978 година, изигра 14 двубоя за Локо Пд.