Любимец на Лаута се връща в България

Лудогорец привлича бившата звезда на Локо Даксон да Силва

Мечтата на Локомотив (Пловдив) да си върне обратно един от най-обичаните от феновете футболисти - Даксон да Силва, е напът да угасне. Ръководството на черно-белите планираше да отправи оферта до 27-годишния халф, след като договорът му с Вашко да Гама изтече.

Бразилецът обаче е попаднал в зимните трансферни планове на шампиона Лудогорец, съобщава „7 дни спорт". В Разград планират да опитат да си осигурят услугите на Даксон, след като изненадващо от Вашко да Гама не предложиха нов договор на халфа и той може да акостира на „Лудогорец Арена" като свободен агент.

Асистентът на Георги Дерменджиев - Стефан Генов, познава отлично качествата на южноамериканеца от съвместната им работа на „Лаута“.

В гранда от Рио де Жанейро Даксон получаваше месечна заплата от 30 хил. долара. Бразилецът със сигурност ще иска 5-цифрено възнаграждение, което за Лудогорец няма да е сериозен проблем.

През лятото на 2012 г. Локомотив (Пд) продаде Даксон на Вашко да Гама срещу 185 000 евро. Халфът изкара преди това пет сезона на „Лаута“.