Любимец на Лаута се връща в България

Лудогорец привлича бившата звезда на Локо Даксон да Силва

Мечтата на Локомотив (Пловдив) да си върне обратно един от най-обичаните от феновете футболисти - Даксон да Силва, е напът да угасне. Ръководството на черно-белите планираше да отправи оферта до 27-годишния халф, след като договорът му с Вашко да Гама изтече.

Бразилецът обаче е попаднал в зимните трансферни планове на шампиона Лудогорец, съобщава „7 дни спорт". В Разград планират да опитат да си осигурят услугите на Даксон, след като изненадващо от Вашко да Гама не предложиха нов договор на халфа и той може да акостира на „Лудогорец Арена" като свободен агент.

Асистентът на Георги Дерменджиев - Стефан Генов, познава отлично качествата на южноамериканеца от съвместната им работа на „Лаута“.

В гранда от Рио де Жанейро Даксон получаваше месечна заплата от 30 хил. долара. Бразилецът със сигурност ще иска 5-цифрено възнаграждение, което за Лудогорец няма да е сериозен проблем.

През лятото на 2012 г. Локомотив (Пд) продаде Даксон на Вашко да Гама срещу 185 000 евро. Халфът изкара преди това пет сезона на „Лаута“.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен