Старозагорци събраха парите за лечението на Митко

Дарени бяха повече от необходимите 17 000 евро

42 800 лева бяха събрани в дарителската сметка за лечението на 9-годишния Димитър Енев от Стара Загора. На 19 януари Митко заедно с майка си Диана Енева заминава на лечение в Израел.

В последните месеци в Стара Загора чрез социалните мрежи бяха организирани много благотворителни инициативи в подкрепа на Митко. В последните два месеца се проведе онлайн търг на книги, организиран беше благотворителен търг за ръчно изработени предмети, а Общината предостави фоайето си за благотворителен базар.

Момчето има проблем със зрението от 2011 година. Без очила то може да вижда само 5%, а с очила - еда 20%. Проведени са 9 курса на стимулации на очния нерв в руска клиника и постиженията от лечението са надхвърлили очакванията на всички. Митко е постигнал 70% зрение с очила.

Лечението на Митко в израелска клиника ще струва 70 000 евро. Семейството осигури 53 000 евро срещу ипотека на жилището си, а останалите 17 000 евро трябваше да бъдат събрани чрез дарения.

"Благодарение на всички добри хора, които се включиха в различните инициативи, парите за Митко са събрани и той заминава на 19 януари. Какво да кажа освен, че си върнах вярата в доброто", коментира една от организаторките на акциите в подкрепа на момчето във Фейсбук.