Днес обвинената в убийство Атанаска ще разкрива нов "играч"

Мек женски глас казал по телефона на Ева: Повече няма да видиш дъщеря си

Днес трябва да стане ясно има ли друг убиец, така както майката на Атанаска, обвинената в убийството на малката Алекс, обеща на 19 януари, при влизането в съда за старта на процеса в Бургаски окръжен съд.

Днес за втори пореден ден Атанаска Георгиева ще бъде изправена пред съда в Бургас като единствен обвиняем за смъртта на 8-годишното дете в Поморие, задушено по особено жесток начин.

"Никога повече няма да видиш дъщеря си" - тази реплика, произнесена по телефона е чула Ева Великова вечерта на 10 април м.г., когато след многобройни позвънявания някой отговорил на телефона на 8-годишната Алекс, пише "24 часа".
Майката и бащата на убитото момиченце от Поморие бяха разпитани в края на първото съдебно заседание. Родителите се разплакаха още докато слушаха разказа на поемните лица, които са присъствали на огледа при намирането на безжизненото тяло на детето им.
Евелина описва гласа, който е отговорил на номера на Алекс като "мек" и "спокоен". Фразата била повторена няколко пъти.
Надеждата, че детето е отвлечено и има шанс да се върне, възкръснала в 20 ч., когато Ева получила SMS с указания бащата да приготви парите.
Родителите през сълзи разказаха за кошмара, който са преживели през нощта на 10 април, както и на следващия ден.
Веселин Тодоров почти през цялото време е бил в полицията, очаквайки да научи нещо повече за издирването на дъщеричката му.
Покрусен, Веселин възпроизведе и трагичния момент, в който тогавашният шеф на ОДМВР Милен Димитров го е извикал, за да му съобщи, че детето е намерено, но мъртво. Това се е случило малко след 16 ч. на 11 април.
От експертизите катерогично се установява, че Алекс е убита между 17 и 19 ч. на 10 април и когато е изпратено съобщението за откупа тя вече е била мъртва.
Междувременно от разпита на полицая Александър Бочуков стана ясно, че овчарката, с която е претърсено жилището на Атанаска, не е била обучена да търси хора по следи, а е използвана за охрана на масови събития.