Стоянка Мутафова предложена за "Гинес"

"Стига с тоя "Гинес", бе! Все ще намерят някоя 300-годишна, която още играе, колкото да ме махнат точно мен."

Така се пошегува голямата актриса Стоянка Мутафова с идеята на Съюза на българските артисти да я предложи за Книгата на рекордите като най-възрастната играеща в театъра актриса. Днес писмото с офертата да се разгледа нейната кандидатура е заминало за централата на комисията, която разглежда предложения от цял свят.

"Стояна над 70 години активно е на сцената. В момента играе в 7 пиеси, а на 2 февруари ще навърши 93 години. Влиза от роля в роля и пердаши напред. Затова задействахме процедурата и се радваме, че и Министерството на културата ни подкрепя официално", каза шефът на Съюза на артистите Христо Мутафчиев.

Стоянка Мутафова днес се срещна с министъра на културата Вежди Рашидов, за да му честити новата година. "Тя е уникална. Светът трябва да я познава. Нашата велика Стоянка Мутафова наистина е достойна да бъде в Книгата на рекордите "Гинес". Тя е истинско чудо и е без конкуренция, да ни е жива и здрава! Неслучайно е любимка вече на няколко поколения българи!", коментира министърът след срещата с актрисата.

Сварихме Стоянка Мутафова с тази новина, докато беше на преглед при лекар. "Нищо страшно. Ще си прегледам ушите. Новата школа актьори шепнат на сцената. Та да проверя дали аз не ги чувам от годините, или те така си мрънкат под носа", не губи чувството си за хумор Мутафова.