Съветниците на Стара Загора отново ще решават за строеж на законни къщи в "Лозенец"

Собствениците на съборените през лятото постройки все още нямат предоставени терени

Кметът Живко Тодоров отново внася на сесия на Общинския съвет предложението да се даде безсрочно безвъзмездно право на строеж на лица с установени жилищни нужди върху имоти частна общинска собственост в кв. Лозенец. Това стана ясно на пресконференция, дадена от председателя на Общинския съвет Емил Христов във връзка с дневния ред на предстоящото заседани на 29 януари.

В края на миналата година кметът оттегли същото предложение след като общинските съветници от БСП възроптаха, защото според тях трябвало в него да се уточнят още параметри. Процедурата касае най-вече собствениците на съборените през лятото незаконни къщи в парк "Борова гора" до квартал "Лозенец".

Сред другите основни предложения на общинските съветници е промяна на реда на пътуването на пенсионерите и хората в неравностойно положение с автобусен и тролейбусен транспорт на територията на Общината.

Очаква се да бъде приета и годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост през 2015 г. По думите на Емил Христов постъпленията от нея ще бъдат около милион и половина лева.

Проектът за бюджет на Община Стара Загора за 2015 г. ще бъде разгледан на следващата сесия на Общинския съвет, която ще се проведе на 12 февруари.