Избират ново ръководство на МБАЛ "Киркович"

Старото управление беше свалено през ноември

Днес се провежда общото събрание на акционерите в МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович" - Университетска. На него трябва да бъде избран нов изпълнителен директор директор на лечебното заведение и да станат ясни промените в Съвета на директорите.

В края на месец ноември директорът на болницата проф. Петрана Чакърова бе освободена от поста. Като причина от здравното министерство бе посочено допуснато немарливо отношение към пациентите и управлението на болницата. Със заповед на министъра на здравеопазването за прокурист на болницата бе назначен доц. Йовчо Йовчев.

Преди 10 дни министърът на здравеопазването Петър Москов и неговият заместник Ваньо Шарков са  са се срещнали с ръководството на болницата, за да се запознаят с предприетите действия за стабилизиране на тежкото финансово състояние на лечебното заведение.

Бившият министър на здравеопазването и бивш кмет на Стара Загора д-р Евгений Желев също направи специална среща с Живко Тодоров по повод лошото финансово състояние на болницата.

„Трябва спешно да се направи финансов план за покриване на задълженията на старозагорската болница, тъй като текат постоянно лихви, които утежняват положението. Важно е да има сигурност за лекарите, персонала и пациентите“, коментира по време на срещата Живко Тодоров.

Загубите в размер на 22 милиона лева са трупани години. Трябва да се търсят варианти за здравнонеосигурените и за поемането на разходите за тях от страна на държавата, подчерта Живко Тодоров.

Според д-р Желев вариант е поемането на разходите за социално слабите и техните деца.