Съдът отложи със седмица делото за радикален ислям

Активисти на ВМРО протестират пред сградата на съда

Около 20 души от ВМРО са се събрали пред сградата на Апелативния съд в Пловдив, където днес се гледа делото за радикален ислям. Протестиращите издигат плакати с надписи: "Да браним България не е престъпление", "Ние сме Буново", "Всичко в името на България" и др.

Припомняме, че днес Ахмед Муса и останалите дванайсет имами обжалват в Апелативния съд в Пловдив присъдите си от Окръжния съд в Пазарджик, с които бяха признати за виновни за разпространение на антидемократична идеология, насаждане на омраза и участие в нерегистрирана организация. Ахмед Муса Ахмед беше осъден на 1 година затвор и глоба  5000 лв.

Апелативният съд в Пловдив обаче не даде ход на делото. Съдът реши да даде 7-дневен срок на прокуратурата да се запознае с представените днес от защитниците писмени доказателства и документни искания. След този срок Апелативният съд ще проведе закрито заседание, за да прегледа всички доказателства по делото и да изслуша становището на прокуратурата. След това съдът ще реши кога да насрочи следващото дело.