Въведоха вечерен час за бежанците

Очаква се информация и за дейността на охранителната фирма в центъра в Харманли

В центровете на ДАБ на територията на Р България е въведен вечерен час, оповестиха вчера много медии в страната. Това на практика е изпълнение на искането на областния управител на област Хасково Добри Беливанов, съобщават от Областна администрация Хасково. Непосредствено след срещата в Харманли с главния секретар на ДАБ Златко Александров и гражданите, провела се на 22 януари, 2014 г., областният управител изпрати писмо до ДАБ. Едно от исканията в него бе, цитирам: „да се преразгледа и едно от вътрешните правила, а именно крайния час, след който центъра вечер не се напуска. Повечето от харманлийци са на мнение, че той трябва да е по-ранен от 22 ч. Ще бъде добре, ако този час е съобразен със зимното и лятното часово време“.
Вчера бе оповестено именно това – вечерният час е 20 ч. за зимното часово време и 22 ч. – за лятното.
От Областна администрация очакваме и информация за дейността на охранителната фирма на територията на РПЦ Харманли. По думите на много харманлийци, тя е незадоволителна.
Изпратено е също така писмо до Министерството на вътрешните работи с мотивирано предложение за обособяване в областта на специализирана жандармерийска част.