В Бузовград ремонтираха център и екопътека до Мегалита

Инвестиционна програма на Община Казанлък предвижда 1 милион лева за инфраструктура в селата

Жителите на с. Бузовград се поздравиха днес с откриването на два обекта – напълно обновения център на населеното място и екопътеката до тракийския мегалит "Вратата на богинята". Кметът на община Казанлък Галина Стоянова поздрави кмета на Бузовград Михаил Янушев и жителите на селото с новите придобивки и подчерта, че благодарение активността на кмета и населението, на тяхното трудолюбие и задружност тези два обекта са факт.

В новата Инвестиционна програма на Община Казанлък са предвидени 1 милион лева за инфраструктурата в населените места в общината, каза още кметът Галина Стоянова. Кметът на Бузовград подчерта, че и двата обекта са важни за населеното място.

Заслуга за изграждането на екопътеката, която включва мегалита „Вратата на Богинята“, има ТД „Орлово гнездо“ със секретар Кръстьо Петков, който също присъства на официалното събитие днес заедно с други активни членове на дружеството. Тя има особена стойност за селото и Долината на тракийските царе. Там бе разпръснат част от праха на видния траколог проф. Александър Фол след смъртта му през 2006-та година.

Екопътеката е изградена по проект към Националната кампания „ За чиста околна среда“, финансиран от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), и е на стойност 9984 лева.

В новата Инвестиционна програма на Община Казанлък са предвидени 1 милион лева за инфраструктурата в населените места в общината, каза още кметът Галина Стоянова. Кметът на Бузовград Михаил Янушев подчерта, че и двата обекта са важни за населеното място.

Със средства, включени в Инвестиционната програма на Община Казанлък за 2014 г. в размер на 15 000 лв. е направен основен ремонт и обновление на центъра на с. Бузовград. Обновен е паркът, в него са изградени нови алеи и зелени площи, поставени са бордюри, пейки и нови осветителни тела, изграден е нов паркинг в центъра на селото, възстановени са тротоарите, обновено е осветлението.