Стотици събират средства за млада многодетна майка болна от рак

На жената отказват лечение заради неплатени осигуровки

25-годишната Ирина от Димитровград е с жестоката диагноза рак на матката. Жената има 5 деца, а за нея се грижи само зълва й Светла, която се е прибрала от гурбет в Германия, за да помага на болната. Бащата на децата също се опитва да помага, но няма постоянна работа. Доходите им са само от социални помощи за децата, но не за всички, защото някои от тях не ходят на училище. С помощта на добри хора от църквата успели да платят тока.
Онкологичното заболяване е стопило Ирина, а лекарите в Онко центъра в Хасково отказват да я приемат за лечение, тъй като била неосигурена. Сумата възлила на 700 лв. Медиците са заявили, че ако се събере поне половината от тях, ще приемат Ирина на стационарно лечение.
Само за няколко часа стотици граждани на Хасково помогнаха със средства на жената, съобщава haskovo.topnovini.bg.
От местната фондация „Подари усмивка” се ангажираха в офиса им да се събират дарения- хранителни продукти и дрешки, както и да бъде поставена дарителска урна. По сметката им също могат да се събират целеви дарения за Ирина, като е необходимо в превода да се посочи „За Ирина”, уточниха от фондацията.

Дарителската сметка:

IBAN BG87FINV91501000061188

BIC FINVBGSF

Първа инвестиционна банка
Фондация "Подари усмивка"
За Ирина