Старозагорци и музикални звезди дариха "Надежда за Ванко"

Благотворителният концерт в помощ на бащата на Гери Иванко Тодоров беше снощи в Операта

Големи и малки звезди на българската музика разтърсиха Операта в Стара Загора снощи, за да дарят „Надежда за Ванко”.

Иванко Тодоров е баща на малката певица от Стара Загора Гери, която спечели много симпатии и фенове след участие в "Шоуто на Слави". Той се нуждае от лечение в Турция, заради открит наскоро рак на белия дроб.

За терапиите са нужни 150 хиляди лева, вече са събрани 61 345 лева, обявиха организаторите на благотворителния концерт от сдружение "Самаряни".
40-годишният компютърен специалист е твърдо решен да пребори болестта. От сцената той каза, че се чувства оздравял заради съпричастността и подкрепата на хората.

За да подкрепят Ванко, на сцената на Старозагорската опера излязоха любими изпълнители като: Тони Димитрова, Ралица Ангелова от "Тоника СВ", Теди Кацарова, Орлин Павлов, Йоанна Драгнева и Георги Дюлгеров. За да подкрепят бащата на Гери пяха и малките звезди: Крисия, Тереза и Симона. В концерта се включиха също двете дъщери на Иванко - Гергана и малката Милица с група "Звездопад".

За концерта по молба на организаторите доброволци изработиха около 1000 книжни жерава, с които беше обсипана сцената.

Участниците в благотворителния концерт дариха по една своя любима вещ, която в близките дни ще бъде разиграна на търг, като средствата също ще отидат за лечението на Иванко Тодоров.

Футболистите на "Берое" още в събота обявиха, че даряват една от топките с автографи, с които се игра финалът за Купата на България през 2013 година, спечелен от "Берое" срещу "Левски" в Ловеч.

"Дишаме любов", каза развълнувана на концерта майката на Гергана и Милица Диана. Всички заедно накрая вдигнаха публиката на крака с песента на Емил Димитров "Моя страна".