Близнашки: Аз и колегите ми от кабинета бяхме подслушвани нагло

Служебният премиер отрече да е имало натиск върху него за взимане на определени решения

По темата за скандала с разработката „Червеи” служебният премиер Георги Близнашки каза пред БНТ, че той и неговите колеги от кабинета са били подслушвани и то доста нагло и нахално.

„Веднъж по време на служебното правителство ми се обади представител на протестиращите и поиска среща. Трябваше да отида на летището, за да посрещна моята съпруга, която идваше от Бразилия, преди да се видя с него и му го казах в разговора по телефона. Съпругата ми обаче бе посрещната от двама служители на ДАНС, които я разпитаха на летището къде е била и защо”, разказа професорът.

„Оценката ми за 100-те дни на правителството на Бойко Борисов не може да бъде друга, освен положителна. Правителството тръгна трудно с много коалиционни преговори, но вече си стъпи на краката и в следващите месеци нещата ще потръгнат”, каза още Близнашки.

Той очаква по-късно от сегашния кабинет да кажат дали са получили добро наследство от ръководения от него служебен кабинет. „Не сме взимали страна в изборите, запазихме дистанция от основните политически сили, затова и никой не оспори изборните резултати”, каза още бившият служебен премиер.

Той се похвали, че неговото правителство успокоило страната и подобрило отношението на Брюксел към България, така че да отпуши някои плащания, спрени преди това към страната.

Той отрече да е имало натиск върху него за взимане на определени решения като премиер, макар и за кратко време. „Известен съм като независим човек, затова и президентът се спря на мен за служебен премиер”, каза още Близнашки.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен