4 години затвор за мъж, подкупил полицай

Даниел Петков е предложил подкупа, за да не бъде извършена проверка по изясняване на собственост на апартамент в град София

Четири години в затвора ще лежи мъж, който предложил подкуп на полицай. На 18 февруари 2015 г., по искане на Софийска градска прокуратура (СГП) след внесен обвинителен акт, Даниел Петков е получил 4 г. лишаване от свобода и глоба от 7 000 лв. от Софийски градски съд (СГС), предаде Offnews.

Обвинението срещу Петков е, че е предложил 15 000 лв. и е дал 4 000 лв. подкуп на длъжностно лице – полицай, работещ по разкриване на имотни измами.

Даниел Петков е предложил и дал подкупа на разследващ полицай, за да не извърши проверка по изясняване на собственост на апартамент в град София. Целта на Петков за подкупа е била при започналата вече проверка в 04 РУП-СДВР на имота да не се съберат достатъчно доказателства за образуване на досъдебно производство и жилището да бъде продадено от него.

Досъдебното производство бе приключено с обвинителен акт за 2 месеца, а до ефективната присъда на първа инстанция се стигна след само 7 месеца от задържането на обвиняемия.