Подземният град ще бъде завършен тази година

Атрактивният проект се забави, заради бликналата лековита вода под бункера

Още тази година се очаква да бъде завършен атрактивният проект на община Бургас за подземен град в Морската градина.

Той беше временно забавен, заради изненадваща находка при работата в бомбоубежищата. Водата, която бликна преди месец в новия атракцион на Бургас „Подземният град” се оказа целебна,  смятат експерти. Те изследвали качествата на изливащата се от бомбоубежището минералната вода, доказаха, че тя е изключително близка по състав до водата в Бургаски минерални бани край Ветрен, където още в стари времена султан Сюлейман Великолепни е лекувал подаграта си. 

На първо време от бликащата в бомбоубежището минерална вода ще бъде направена чешма. Иначе в галериите на „Подземният град”, който се реализира по идея на общината, ще има кафенета и изложбени зали с огромни екрани за киноатракции. Два от четирите изхода на помещението водят директно на плажа.
Атракционът под земята се забави именно заради течащата по стените вода и заради нужната справка от военния архив. Според кмета Николов в регистрите на общината и в Държавен архив не е имало информация за такава вода точно на това място в града. Проблемът идва най-вече от това, че досега материалите за бомбоубежищата са засекретени при военните и общината не е имала достъп до тях.