6 години затвор и 7 години без книжка за убиеца на Паоло

Георги Сапунджиев се просълзи при произнасянето на присъдата, но запази пълно мълчание

6 години затвор, които да бъдат излежани в затворническо общежитие, присъди пловдивскияа Апелативен съд на Георги Сапунджиев.

Присъдата всъщност е 9 години, но се редуцира на 6, заради признаване на вина от страна на шофьора, който на 2 юни м.г. прегази 4-годишния Паоло в пешеходната зона на Стара Загора.

Магистратите също така увеличиха наказанието „лишаване от управление на МПС“ на 7 години.

 С това решение Пловдивския Апелативен съд отмени присъдата на Старозагорския окръжен съд, който постанови 3 години и 4 месеца затвор и отнемане на книжката на Сапунджиев за срок от 8 години.

При произнасянето на присъдата в съдебната зала се чуха бурни ръкопляскания от страна на хората, дошли от Пловдив и Стара Загора, за да подкрепят семейството на убитото 4-годишно дете. Майката се разплака, но заяви по-късно, че това няма да върне детето й.
При четенето на присъдата Сапунджиев също видимо се развълнува и просълзи, но запази пълно мълчание и впоследствие отказа всякакви коментари през журналисти.

Присъдата обаче не е окончателна и подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд в 15 –дневен срок. Очаква се адвокатите на обвиняемия да се възползват от тоав право.
За да подкрепят родителите на Паоло днес пред Съдебната палата в Пловдив бяха дошли над 50 техни съграждани от Стара Загора.