Все още няма заподозрян за убийството на Татяна от Пазарджик

Удължиха срока на разследването

Срокът за разследването на убийството на Татяна Стоянова ще бъде удължен, съобщиха от Софийска градска прокуратура. 33-годишната жена, която бе шеф на кабинета на кмета на Пазарджик, бе разстреляна с 5 куршума на 12 януари пред гаража й.

Първоначалният двумесечен срок за разследване на убийството изтече днес. До момента няма заподозрян, или задържан, за показното убийство. Няма и водеща версия, която да насочи към конкретните причини довели да бруталния разстрел.

Преди повече от месец, по разпореждане на гл. прокурор Сотир Цацаров, досъдебното производство за престъплението бе иззето от Пазарджик и прехвърлено на гл. дирекция " Криминална полиция", под наблюдението на софийска градска прокуратура. Официалната обяснение бе, че това е станало по искане на директора на пазарджишката полиция Йордан Рогачев, за да бъдат включени в разследването специалисти по разкриване на убийствата от София.

По случая вече са разпитани над 100 свидетели, направени са балистична, ДНК, съдебно-медицинска и други експертизи. Нито една от тях обаче не е дала насока за извършителя на убийството. Не е открито и оръжието на престъплението, въпреки че специалисти по балистика установиха, че е стреляно с преправен за бойни патрони газов пистолет.

Малко преди да бъде свален от поста си бившият гл. секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви в Пазарджик, че в разкриване на убийството на Татяна Стоянова е включен целия ресурс на МВР. В Пазарджик обаче се затвърждава скептичното мнение, изразено още в първите дни след показния разстрел на младата жена, че това убийство,по една или друга причина, няма да бъде разкрито.