20 март: Матрицата се презарежда

В България затъмнението ще "пристигне" около 10:40 ч, а най-пълно ще е в 11:49 ч. когато Луната ще закрие 53% от Слънцето. Новолунието в Риби настъпва в 11,36 ч., а Пролетното равноденствие в 0,45 ч., на 21 март.

Пролетното равноденствие - един от най-вълшебните и сакрални моменти в годишния календар, през тази година настъпва часове след Новолуние, съпроводено със слънчево затъмнение. Съвпадането на два големи годишни цикъла е рядко явление, чиято значимост допълнително нараства поради факта, че и двата, образно казано. осъществяват процес на презареждане на матрицата и стартиране на нов жизнен цикъл със своя собствена съдба, житейска програма, произход, цел и резултат.

И двата процеса като астрономични и астрологични фактори, носят принципите на обновлението, но и на разрухата. В Сезонът на затъмнене често наблюдаваме големи процеси на трансформация и промяна в обективната действителност, главните действащи лица на сцената на живота, а в географските зони, през които преминава сянката на затъмнението - геополитически промени, климатични и природни катаклизми и феномени. Слънчевите и лунните затъмнения са и мощен гравитационен фактор, поради което често в месеца, в който протичат, наблюдаваме повишена сеизмична активност, наводнения и свлачищни процеси, отново най-вече по географските ширини, от които тези астнономически събития са видими. Настоящото Слънчево затъмнение е най голямото наблюдавано у нас от 1999г. насам, а пътя му преминава както следва: над северната част на Атлантическия океан, Фарьорските острови където слънчевият диск ще се скрие напълно, Европа, Исландия, Северна Азия и Северна Африка където Слънцето ще се скрие частично. В България затъмнението ще "пристигне" около 10:40 ч, а най-пълно ще е в 11:49 ч, когато Луната ще закрие 53% от Слънцето. Новолунието настъпва в 11,36 ч, в последния, анаретен градус на зодиакалния знак Риби - още един съдбовен елемент, тъй като анаретните градуси са точка на кулминация и край и символично носят смисъла както на разрушението, така и на обобщението. Пролетното равноденствие настъпва в 0:45 ч на 21 март.

Процесите на разпад и обновление ще бъдат най-осезаеми в живота на родените между 18 и 20 март Риби, между 18 и 21 юни Близнаци, между 19 и 21 септември Деви, както и при родените между 18 и 21 декември Стрелци. И разбира се на всички, които имат рождени фокусни точки в последните градуси на подвижния кръст.

Когато затъмненията засягат важни точки в хороскопа на личностите и народите, в техните съдби неизбежно настъпват изменения. Неизбежността обаче не винаги е свързана с драматични събития, напротив. Неизбежни могат да бъдат и благоприятни обстоятелства, с които Съдбата възстановява равновесието, погасява дългове или ни награждава за положени в миналото усилия и постижения. Независимо от това доколко резонираме към съответното затъмнение обаче, всички ние сме част от света, в който живеем, затова и всички вече усещаме осезаемо напрежение. Всяко събитие, случващо се в Сезона на Затъмненията, надминава многократно значимостта, която му придаваме първоначално и простира ефекта си далеч напред във времето. Влиянието на настоящото върху Пролетното равноденствие указва период не по-малък от година. Драматичните промени могат да не ни засягат лично, а да бъдат част от фона, създаден от обкръжението ни и обществото, в което живеем. Затова този момент изисква повишено внимание и осъзнатост по отношение на случващото се с нас и около нас.

И така, предстои ни да се нагодим към нов жизнен ритъм и да адаптираме надеждите и стремежите си към него. На този етап обаче, най-важната ни задача по време на това Новолуние е да преосмислим собствените си позиции и представи относно Истината. Имаме възможност да видим и признаем пред себе си кога и за какво сме честни пред себе си и другите, или напротив - заблуждаваме и себе си, и околните. Така получаваме възможност завинаги да се освободим от по-нисшите енергии, стартирайки процес на изцеление и излизане от порочния кръг на илюзиите и самозаблудите.

Как да прекараме този ден?

По време на пролетното равноденствие силите на светлината и мрака, на мъжката Янска и женскаката Инска сили, се намират в абсолютно равновесие, от което произтича мощната магична сила на този момент. Слънцето е източникът на сила за космическия Огън - Ян, а Луната проектира Ин енергията. По време на затъмнението потоците на лунните и Слънчевите енергии, временно смесват и разменят вибрациите, а след това отново възобновяват естествения си ход. Това е и причината тези енергийни потоци често да оказват разрушително влияние върху човешката психика и поднебесните процеси.
 
Както при всяко Новолуние така и сега не следва предприемаме важни действия, пътувания, срещи или инициативи. Желателно е да прекараме деня спокойно, в хармонична атмосфера и искрен взаимообмен с хората които съдбата ни среща сега. Лъжите и неискрените заявления ще оставят своя отпечатък в астрала и много скоро могат да се окажат част от реалността бидейки проявени и разкрити. Последствията от което са съвършено непредсказуеми. В никакъв случай не нарушавайте хармонията около себе си. Добре би било, ако намерите време за обичайния ритуал по Новолуние, посветен на най-съкровените ви желания. Визуализирайте всичко което искате да привлечете в живота си. 
 
Постарайте се да бъдете максимално практични в намеренията си и реалистични в очакванията си и по възможност се съобразете с интересите на околните. И помнете, че всяка мисъл, чувство и дума в този ден могат да имат мощен магически ефект и да трансформират обективната реалност. През следващите дни не е желателно да предприемате важни житейски промени, да стартирате важни начинания, да осъществявате крупни сделки, големи покупки и финансови операции. Ако сте планирали важни срещи или пътувания, по добре ги отложете. Постарайте се да се движите с обичайния ритъм, в обичайната среда, в спокойна обстановка и избягвайте рискове. Всичко друго е част от по-мащабен и съдбовен процес за участието в който ще бъдете недвусмислено поканени.
 
Успех!