21-22 март: Воля за живот

Пролетното равноденствие настъпва на 21 март, в 00:45 ч.

Новолунието в петък (11:36 ч) стартира процес на обновление в живота ни, който в събота ще бъде подкрепен и подпечатан от могъщите сили на Природата с настъпването на Пролетта (00:45 ч). От дълбока древност народите по света отбелязват този момент като магически, ритуален празник на пробуждащата се воля за живот, възраждащите и обновителните сили на Слънцето.

Има моменти, в които е мъдро да позабавим темпото и да се потопим в личните си усещания и възприятия, както и да се поогледаме добре около себе си. Пред вид това, че всяка подробност сега би могла да се превърне в ключов фактор в бъдеще, настоящият е именно такъв. Събитията и процесите, протичащи в момента, ще оформят обективната реалност, на фона на която ще се разгръща животът ни в следващите месеци, та дори и години. А желанията, които изплуват от подсъзнанието ни, както и намеренията, в които те се ще се трансформират, със сигурност ще генерират мащабни изменения. Затова си струва да им посветим достатъчно време и да ги формулираме по начин, който гарантира обновление в живота ни. То няма да настъпи веднага, напротив. Семената, посети сега, ще дадат своя плод едва през пролетта на 2017 г. и то само, ако съумеем да коригираме завишените сега очаквания, през декември 2015 г. и да решим дилемата "реалност или илюзия" през септември 2016 г. Но пък резултатите биха могли да надминат очакванията ни, превръщайки в осъществени цели най-съкровените ни мечти, давайки ни възможност да разгърнем потенциала си в осъществяването на оптималния за момента житейски сценарий. Затова не бързайте да се впускате в живота по пътищата на досегашните си приоритети. Възползвайте се от неговата мъдрост и го оставете той сам да ви поведе. Миг покой сега е далеч по-разумна инвестиция в бъдещето, отколкото интензивния натиск върху реалността или хаотичния засега социален обмен, който доста би могъл да ни обърка и отклони от собствените ни мисли и желания, заглушавайки гласа на вътрешния ни водач.

И не забравяйте, че в живота ви ще се случи онова, което чувствате и мислите сега.

Разбира се, още в събота ще почувстваме обновяващите ефекти както на Новолунието, така и на Пролетното равноденствие. Нови планове, идеи и перспективи буквално могат да преобразят представите ни за бъдещето, понасяйки ни на крилете на вдъхновението. Ще разпознаете най-атрактивните сред тях като новаторски и дори авантюристични. Но както казахме вече, много от семената, посети сега, могат да превърнат мечтите ни в реалност, така че бъдете смели и решителни... поне докато мечтаете. Така или иначе чувствата, представите и мислите ни сега, имат далеч по-големи шансове да променят обективната реалност, отколкото конкретните действия, които най-вероятно ще бъдат плод на може би ефективни в миналото, но неадекватни към настоящето методи.

В неделя, дай, Боже, да имаме възможност да се порадваме на истинска Пролет, тъй като Луната и Венера ни обещават съкровени преживявания при общуване с природата. Така или иначе, земните удоволствия са ни гарантирани - остава само да изберем подходящата форма, за да доставим пир на сетивата, за да почувстваме истински празник в душата.