В Сърница нямаше нормална предизборна кампания, отсече Цветанов

ДПС не получиха извинение за изказване на председателя на ПГ на ГЕРБ

В Сърница нямаше нормална предизборна кампания и всеки от нас трябва да си извлече поука. Това заяви от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде репортер на Bulgariautre. Изказването му бе провокирано от нарочна декларация на ДПС по темата за изборите в община Сърница. В нея депутатът Мустафа Карадайъ призова Цветанов да се извини за обвинението си към ДПС, наричайки кандидата на ГЕРБ за кмет Мустафа Аликанов друговерец.

От своя страна Цветанов заяви, че до местните избори има достатъчно време и призова те да не бъдат тези, които да провокират излишно напрежение към смесените райони. „От позицията на ДПС потвърждавам това, което съм казал, защото това ми е предадено от нашите структури в община Сърница. За да не изпаднем отново в тълкувания – в предпоследния петък, когато имаше предизборни срещи на представители от ГЕРБ, след като е приключило на ГЕРБ, е имало на ДПС”, обясни Цветанов.

„Когато има кампания, висок градус на напрежение, като отговорни политици трябва да говорим точно за намаляване на напрежение. Не бих искал да влизам в противоречие с когото и да било. Уверявам ви, че всички жители – дали са в Сърница, или друга община, искат да се говори нормално”, допълни Цветан Цветанов.
По-рано ДПС посочиха в декларацията си, че партията е спечелила частичните избори за кмет на Община Сърница. „Това е изненада само за лидерите на онези политически сили, които виждаха ДПС в кривото огледало на политическото си пристрастие и безпомощност”, добавиха от ДПС.

„ГЕРБ и Реформаторският блок се оказаха в свой паралелен свят, където политиката е сведена до аритметичен сбор, с който се надяват да печелят избори и да изместят ДПС. Политиката не е аритметика. Едно плюс едно не е две, а и рискуват да е по-малко от едно. Бойко Борисов би спечелил повече, ако се бе явил сам на балотажа”, посочи Мустафа Карадайъ.
Той поясни, че политиката е искрена, а не елементарна манипулация на показно открита земеделска служба и в последния момент отклонена от друга община линейка. „Не е потисничество на държавни служители – основно лесничеите и превръщането им в партийни потисници”, според ДПС.
„ДПС се яви с магията на идеите си, защото кметовете и на трите населени места са от ГЕРБ и РБ, както и цялата държавна власт, превърната в репресивна машина. Освен на идеите си, ДПС разчиташе на още нещо – достойнството на изнурения, но горд родопчанин. Победата на ДПС и Бозов е победа на демокрацията над репресията”, заяви още депутатът.

„Можем да простим какво ли не, но, г-н Цветанов, последния ден вие изрекохте една клевета, която няма как да простим”, посочи Мустафа Карадайъ и припомни как от ГЕРБ са обвинили ДПС, наричайки Мустафа друговерец. „Думата, която използвахте, е толкова грозна, че нито аз, нито който и да е друг депесар, би я изрекъл. Все още имате шанс да поднесете извинения”, прикани го депутатът.