Трябваше да подкрепим ГЕРБ по-активно в Сърница, смята Лукарски

Реформаторският блок няма да прави коалиция с ГЕРБ за местните избори

Трябваше да се включим по-активно на изборите в Сърница. С ГЕРБ сме коалиционни партньори и трябваше да ги подкрепим по-осезателно. Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на икономиката Божидар Лукарски във връзка с кметските избори в община Сърница, които бяха спечелени от ДПС.

„Реформаторският блок няма да правим коалиция за местните избори с ГЕРБ. Те обявиха, че ще се явяват самостоятелно. На местата, където се стигне до балотаж, ще подкрепяме техния кандидат и обратното”, разкри Лукарски.

„Тезата, че Реформаторският блок преяжда с власт, е изключително невярна. Назначенията по времето на Орешарски са били много повече, отколкото сега. Още в началото обявихме, че имаме много добре подготвени кадри, специалисти и експерти. Назначените от БСП и ДПС, които си вършат съвестно и качествено работата, не се уволняват. Работя много добре с Томислав Дончев. Нямаме никакви проблеми”, увери Лукарски.

По отношение на взривовете в склада с боеприпаси на ВМЗ-Сопот в село Иганово, министърът съобщи, че експертите работят от тази сутрин. „Надявам се резултатите да излязат бързо и да направим изводите”, добави Божидар Лукарски.

Той беше категоричен, че случилото се в Иганово няма абсолютно нищо общо със станалото в Горни Лом. „В Иганово няма работници, които да работят в тези складове. Има двама охранители. Единият е подал сигнал и се е действало доста компетентно. Разпоредил съм проверка във всички складове в страната. Тези на ВМЗ са най-добрите в България”, подчерта министърът.