Търсят животно за талисман на столицата

За пета поредна година ще се проведе Софийският фестивал на науката

Създаден през 2011г. от Британски съвет и Форум Демокрит, под патронажа на Министерството на образованието и науката, още с първото си издание фестивалът спечели голям брой фенове. Той е мястото, където няма граница между наука и култура. Събитието е включено в Културния календар на София и се провежда в партньорство със Столична община, предаде Кросс.

Фестивалът ще бъде открит официално на 14 май с "Лаборатория за слава FameLab ALL STARS". През следващите дни ще излязат програми за ученици и семейства, домашна научна лаборатория, науката в помощ на медицината и други интересни преживявания.

Мястото за наука отдавна не са само лабораториите и академичните институти. Всяка година пространството около Театър София в парка Заимов се превръща в "научен панаир".

В партньорство с Издателство "Изток-Запад" във форума ще се включи проф. Ричард Докинс. Той е най-известният и яростен атеист в света. Автор на книгата „Заблудата Бог", която беше призната от атеистите в света, като най-добрата книга, която доказва, че няма Бог.

Сега той изведнъж казва: „Аз не мога да бъда сигурен, че Бог не съществува ...", като по този начин нанесе съкрушителен удар на привържениците на своите атеистични убеждения, които той проповядваше до днес.

Сензационното изявление стана в дебат на живо , който се излъчваше в интернет и Twitter. Дебатът бе между архиепископа на Кентърбъри д-р Роуан Уилямс и яростния атеист проф. Ричард Доукинс.

В рамките на фестивала се търси и животно за талисман на София.