Надявам се до края на годината да видим Ларгото в целия му блясък, заяви Фандъкова

Това е изключително важен проект, както за София, така и за България, добави тя

„Ларгото е пример за това до какво води липсата на последователност и стабилност, надявам се до края на края на годината да го видим в целия му блясък”. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, след подписването на договорът за изпълнение на заключителния проект „Античен културно-комуникационен комплекс „Сердикика”, финансиран по ОП „Регионално развитие” , предаде Агенция „Фокус”.

„Смених четири правителства, четири министри на културата и с всеки един започвах отначало да обяснявам колко е важен този проект. Специално искам да поздравя министър Рашидов, че макар и в последния момент този проект ще стане факт, защото той е изключително важен за София”, обясни Фандъкова.

"Знаете, че министър Павлова, министър Рашидов, вицепремиерът Томислав Дончев успяха в предишния си мандат да отделят тези средства за един изключително важен не за София, за България проект”, допълни тя.

„В края на краищата повече от две години процедурите не успяха да приключат, така че сега това е факт. Благодаря на Вежди Рашидов за това, че в първия ден на втория си мандат започна да работи по този въпрос и да видим наистина до края на годината Ларгото в целия му блясък”, каза още Йорданка Фандъкова.