Главният прокурор поискал да се пази мълчание за разследването на взривовете в Иганово

Министър Лукарски обяви, че за приватизация е обявена "НИТИ" ЕАД - Казанлък

Приватизацията на ВМЗ-Сопот не стои на дневен ред. Такава не се планира. Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски, цитиран от БиТиВи. По думите му, след приключване на разследването на взривовете в Иганово, ще стане ясно ще има ли промени в ръководството на предприятието.

Припомняме, два инцидента възникнаха във военните складове в Иганово в рамките на по-малко месец. Прокуратурата откри редица нарушения по охраната на обекта. Разследващите работят по всички версии, включително и саботаж.

Лукарски обясни, че миналата седмица е имал среща с обвинител номер 1 Сотир Цацаров във връзка с взривовете. Главният прокурор е призовал всички компетентни органи, които имат отношение към случая и към ВМЗ-Сопот, да не правят прибързани заключения и изявления.

В момента се изчислявали загубите от двата инцидента. Министър Божидар Лукарски отказа да посочи числа, изтъквайки, че са фирмена тайна. Той подчерта, че все пак става дума и за специална продукция.

Икономическият министър обяви, че за приватизация е обявена "НИТИ" ЕАД - Казанлък. Тя е била обявявана и от предишни правителства. Лукарски е на мнение, че към заводите от военно-промишления комплекс трябва да се подхожда много внимателно. По думите му, предстои да се види ще има ли интерес към "НИТИ" ЕАД - Казанлък.