Искат общината да узакони проекта за Стария чинар

Мисия

22-04-2015, 14:25

Снимка:

© Граждански клуб ЛИПА

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Укрепиха Стария чинар

Отново чистим около Стария чинар

Да почистим Стария чинар

Предвижда се поставянето на беседка, пейки и цветя

Граждански клуб "ЛИПА" изпрати писмо до кмета на Стара Загора с молба за съдействие при реализирането на проекта за укрепване, възстановяване и социализиране на Стария чинар, превръщането му в любимо място за отдих на старозагорци, в туристическа атракция и в един от символите на града.

"С писмо Изх.No: 012-И/27.11.2012 г. Ви информирахме за проекта, предоставихме Ви заданието и поискахме от Община Стара Загора да издаде необходимите документи за неговата реализация.

За съжаление, поради невлязъл в сила устройствен план на района, в който се намира Старият чинар, не можахме да получим необходимите документи за реализиране на идеята. Но поради реалния риск от безвъзвратна загуба на чинара и от необходимите, според специалистите, неотложни мерки за неговото укрепване и съхраняване, ние взехме решение за стартиране изпълнението на проекта, като се съобразяваме с нормативните изисквания. Идеята беше, когато стане възможно, да се узаконят всички реализирани дейности и проектът да бъде завършен", се казва в писмото.

"Не бихме могли да завършим реализацията на този проект в съответствие с нормативните изисквания, ако Община Стара Загора като собственик на терена не ни окаже съдействие, не проведе необходимите административни процедури и не издаде разрешение за реализация на предстоящите дейности - изграждане и поставяне на дървена беседка с каменна облицовка на основата, облицоване на мястото обособено за палене на огън, поставяне на пейки и ландшафтно оформление на пространството около дървото.

Молим Ви за вашето съдействие за издаване на надлежно разрешение за финализиране на проекта.

В случай, че е необходимо за уреждане на административните формалности, ние сме готови да дарим веднага на Община Стара Загора направеното до момента, както и да поемем ангажимент да завършим и финализираме проекта", пишат още от "ЛИПА" в писмото до кмета Живко Тодоров.