Министър Кралев: Проектът „Научи се да караш ски” е изключително успешен

Проектът ще бъде развиван и в бъдеще, защото интересът на децата и родителите им е голям

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на тържествената церемония, на която Българската федерация по ски традиционно отличи най-добрите състезатели и призьори в белите спортове за сезон 2014/2015.

„Благодарен съм на Българската федерация по ски за чудесното партньорство. Наистина се гордея с успехите на нашите състезатели, специални адмирации към Сани Жекова, към Владимир Зографски, Алберт Попов, към другите момчета и момичета, които уверено вървят по пътя към победите. Надявам се в скоро време българските алпийски дисциплини да получат своето признание в олимпийските игри и на световните първенства. Знаете, че много малко не достигна на Сани да заеме мястото, което й се полагаше на Игрите в Сочи и на световното първенство. Стискаме й палци. Длъжници сме на нея и на екипа, с които работи. Ще направя всичко възможно сътрудничеството ни да продължи. Много се гордея с блестящото провеждане на Световната купа. За пореден път българска федерация и нашата държава доказа, че може да ни се гласува доверие да организираме състезания от най-висок ранг”, заяви в приветствието си министърът.

Красен Кралев получи почетения плакет на Българската федерация по ски от нейния председател Цеко Минев. Наградата му бе връчена за изключителна подкрепа при организиране на стартовете от Световната купа по ски алпийски дисциплини за жени в Банско и за реализиране на седмото издание на проекта „Научи се да караш ски”.

Спортният министър подчерта, че проектът на ММС и родната федерация „Научи се да караш ски” е изключително успешен, затова ще бъде развиван и в бъдеще, защото интересът сред децата и техните родители е голям. Само през тази сезон 3500 малчугани са получили възможността абсолютно безплатно да се докоснат до белия спорт и да го обикнат, а за 7-те години досега близо 20 000 подрастващи са преминали обучение по проекта.

„Ако 20% от децата останат в ски спорта, а другите продължат да се занимават за удоволствие и заобичат планината, това ще е голям успех. Желанието ми е да разширим ресурсите на Българската федерация по Ски. Пожелавам им успешно провеждане и на Календарната конференция на ФИС, на която Варна е домакин през месец юни. Благодаря ви, че ме приехте като част от голямото бяло семейство”, каза още министър Кралев.