Няма да снимат порно в космоса, каква е причината?

Продуцентите на първото космическо порно се отказаха от идеята си да заснемат филм за възрастни в открития космос

Мрежата от порно сайтове, чийто собственици имаха амбицията да заснемат порно филм в космоса, се отказаха от идеята си, за която Bulgariautre.bg вече писа.

Звездите от филмите за възрастни Ева Ловия и Джони Синса трябваше да бъдат изпратени в ниска околоземна орбита през 2016. Въпреки огромният интерес в първите дни след представянето на проекта до 9 август продуцентите са успели да съберат само 236 086 долара  от нужните 3,4 милиона долара. Набирането на средства е спряно на 7%.

Засега организаторите не коментират провала на проекта Sexplorations. В допълнение към развлекателната цел, авторите на идеята се надяваха да решават научни проблеми, като отбелязват, че проекти като "Марс 500" и разработването на космически асансьор, принуждават човечеството да мисли не само за въпроси, свързани с поддържане на живота, но и за сексуалните потребности в пространството.

Прави впечатление, че статистиката на търсенето в мрежата PornHub показва траен интерес към космическите теми в порното. Става ясно, че потребителите се интересуват от филми с участието на герои от фантастичните саги "Междузвездни войни" и „Стар Трек”, както и сексуални контакти на хора с извънземни.

Интересът към секс в космоса е нараснал значително през последните години и се дължи на редица разкази на астронавти. Така например, през 2000 г. авторът на няколко научно-популярни книги, Пиер Колер цитира авторитетни източници описващи позите, в които астронавтите са правили секс в космоса по време на тайни експерименти.

През 2010 г. престоят на четири жени и девет мъже на МКС за две седмици предизвика много клюки.

Миналата година, астронавтите Робърт Малейн и Лерой Чао разкриха някои от детайлите в интервю за списание Менс Хелт. Според Малейн поради безтегловността той имал толкова силна ерекция, че "е било възможно да разбие криптонит."

Според официалната информация потвърждение за полов акт в космоса няма.