Фейсбук прави жените нещастни

Учените съветват жените между 30 и 50 години да прекарват по малко време в социалните мрежи

Новозеландски учени са провели мащабно и необичайно изследване на социалните мрежи. Според него се оказа, че престоят в Интернет прави жените над 30 години нещастни. По-специално, става въпрос за Фейсбук.

Експерти от университета в Окланд са провели изследвания за влиянието на социалната мрежа Фейсбук върху жените. В изследването са участвали повече от 11 хиляди души над 30-годишна възраст. 

По време на експеримента е установено, че след като посетят Фейсбук, жените започват да страдат от комплекси. По-специално, те не са доволни от външния си вид и живот.

Психолозите отдават това на факта, че жените в социалните мрежи най-често попадат на снимки на млади момичета, които имат слаба, елегантна и красива фигура, такива снимки там има в изобилие. 

Те предизвикват у по-зрелите жени непреодолимо и понякога подсъзнателно чувство на завист. При по-възрастните се създава понижено самочувствие и ниска самооценка и като резултат, жените не се чувстват щастливи.

По време на експеримента учените са установили, че жените, които не сядат пред Фейсбук са по-щастливи от тези, които прекарват много време в Интернет. Това продължава до около 50 години.

Отбелязвайки юбилея, жените се успокоят и започват да се приемат такива, каквито са. Психолозите препоръчват жени на възраст между 30 и 50 години да прекарват по-малко време в социалните мрежи.