Дейвид Духовни вече има звезда на алеята на славата

Вчера бяха излъчени първите два епизода и в България

Два дни след завръщането на "Досиетата X" на екран звездата на сериала Дейвид Духовни получи звезда на Холивудската алея на славата, предаде "Ройтерс".
Новият минисезон на любимия на милиони сериал за паранормалното тръгна в САЩ от неделя, а премиерата му за България бе вчера по Fox.
В компанията на създателя на сериала Крис Картър, Духовни призна, че дължи кариерата си на ролята на специален агент Фокс Мълдър, който "иска да вярва" в НЛО в "Досиетата X".
Духовни и Джилиан Андерсън, в ролята на скептичната му колежка от ФБР Дейна Скъли, разследваха правителствени конспирации в продължение на над 200 епизода между 1993 г. и 2002 г. 

55-годишният актьор (и магистър по английска литература от Принстън и Йейл) е познат още от сериалите "Секс до дупка" (Californication) и Aquarius, както и с бегло появяване в "Туин пийкс". Звездата на Духовни е 2572-а на Алеята на славата.
Новите серии на "Досиетата X" са само шест, но Картър допусна и удължаване, ако демонстрират добър рейтинг. Те заварват двамата агенти извън ФБР - Скъли е хирург, а Мълдър е прекъснал контакт с обществото. Съвременен любител на конспирациите с блог в интернет обаче ще ги събере отново, за да разследват случай с жена, която твърди, че редовно е отвличана от извънземни.