Авторът на „Игра на тронове“ живее обикновено въпреки парите

Джордж Мартин често посещава вечеринки на фенове, а преди сам е събирал читателите си у дома

Джордж Мартин, авторът на сагата "Песен за огън и лед", по която HBO създадоха своя хит "Игра на тронове",  все още предпочита да води сравнително скромен живот.

Според Celebrity Net Worth, текущото състояние на писателя се оценява на 65 милиона долара. Ежегодно доходите от поредицата "Игра на тронове" се увеличават с 15 милиона (той има статут на ко-продуцент и сценарист), още 10 милиона годишно, той печели от продажбата на книги. Миналата година списание Тайм го включи в списъка на най-влиятелните хора в света. Въпреки това, Мартин предпочита да поддържа сравнително обикновен начин на живот.

Джордж има две скромни къщи в Санта Фе и кара стара Мазда. Вместо скъпи ресторанти той предпочита местните заведения за хранене. Често посещава сбирките на феновете си, а преди дори сам ги е организирал и канел читателите у дома си.

Изданието предупреждава: Ако се случи да срещнете случайно писателя на някоя от тези вечеринки, не искайте автограф и не го разпитвайте за "Игра на тронове", по-добре си поговорете като с познат на по питие.