Обама пръв ще гледа „Игра на тронове“ 6

Помолил продуцентите да получи всички нови серии и те изпълнили молбата като заповед

Излъчването на шестия сезон на поредицата е предвидено да започне на 24 април по HBO, като на абонатите ще се показва по една серия седмично. Американският държавен глава обаче вече има достъп до всички серии, твърди изданието.

Журналистите попитали продуцентите на сериала Дейвид Бениоф и Дан Уайс, кога според тях филмът е станал световно известен. Уайс отвърнал: Мисля, че това се е случи в момента, когато разбрахме, че президентът иска да получи копие от сезона предварително. Това беше един много странен момент“. На въпроса дали молбата на Обама е удовлетворена продуцентът отвърнал: „А вие какво бихте направили, ако върховният главнокомандуващ казва, че иска да види сериите предварително?“ - попитал на свой ред Дейвид Бениоф.

Според актьора Лиам Канингъм, който играе в шестия сезон, на едно мероприятие Обама разпитвал дали Джон Сноу е наистина мъртъв, а след като получил утвърдителен отговор, само рекъл - „Окей“.

Президентът на САЩ Барак Обама и семейството му първи ще гледат новия сезон на култовата поредица „Игра но тронове“, пише сп. „Нюзуик“.

През септември миналата година Обама разкри кой е любимият му герой от „Игра на тронове“. В откровено интервю за списание "Джи Кю" (GQ) Обама призна, че е фен на сериала по фентъзи епоса на Джордж Р. Р. Мартин – "Песен за огън и лед", и че смята, че прилича на Тирион Ланистър. "Любимият ми герой навярно е ... джуджето, как беше името му", замисля се Обама. "Героят на Питър Дънклидж", отговаря интервюиращият го Бил Симънс. "Проблемът ми с "Игра на тронове" е, че не мога да запомня името на нито един от героите", продължава Обама. "Когато гледам сериала, зная точно какво се случва. Но, ако чета рецензии за шоуто по-късно, единственият, когото си спомням, е Джон Сноу, само защото мога да произнеса името му", обяснява президентът.

На въпрос на кой герой от сериала прилича кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп, Обама казава: Не мисля, че някой от тях е достигнал това ниво.

За президента на САЩ често се пише, че моли ръководството на телевизиите да му предоставят сериали, преди те официално да тръгнат по каналите. Обама се оправдава със своята ангажираност и липса на време да следи ефирните излъчвания на филмите. Така например е станало с друг известен сериал - „Кула от карти“.