Ислямска държава отвръща на удара

Групировката с нова офанзива към Палмира

Групировката Ислямска държава започна контра - офанзива срещу древния сирийски град Палмира, съобщи „The Japan Times”.

Сирийските сили за сигурност си върнаха контрола над древния град в края на февруари. През тази нощ огънят в региона на историческия комплекс е ескалирал.

Според Сирийската обсерватория за правата на човека джихадистите са отрязали основния път между Хомс и Палмира Военни източници заявяват пред SANA, че сирийските правителствени сили са извършили въздушни удари срещу позиции на групировката край газовото поле Шаер, северозападно то Палмира.

В момента Ислямска държава е обградила Палмира от всички страни, като няма войски само на югозапад. В момента силите на групировката се намират на 10 км. от града.

В провинцията Деир ез Зор са били убити седем цивилни по време на правителствени въздушни бомбардировки. От руското министерство на отбраната заявиха, че има пет нарушения на примирието в страната през последните 24 часа.

Говорителят на Белия дом Джон Ърнест заяви, че САЩ не искат повторното падане на Палмира. На този етап обаче не се планира координирана операция със силите на Башар Асад. Отчита се успех при ограничаването на финансирането на групировката. През миналата година тя е отчела значително по-малки приходи от продажба на петрол.
Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"