До 2050 г. сексът с робот ще стане нещо нормално

Известен британски футуролог предрича бум на робосекса в близко бъдеще

След по-малко от 10 години, голяма част от жените в развитите страни ще откажат да правят секс с мъже в полза на ... роботите. Въпреки, че сега е трудно да се повярва в това няма никакво съмнение, твърди обявеният за "техно-Нострадамус" британски футуролог Иън Пиърсън.

Той е убеден, че с оглед на нарастващата популярност на интимните връзки с киборги и андроиди в обозримо бъдеще сексът с робот за жените ще бъде нещо обичайно като гледането на порнография днес.

В своята публикация "Бъдещето на секса. Въстанието на роботосексуалните" Иън прави и други прогнози, например: не по-късно от 2025 богатите семейства ще практикуват робосекс, през 2030 г. по-голямата част от населението на света ще практикува всяка форма на виртуална секс, до 2035 г. почти всеки ще има секс играчки, а от 2050 ни очаква истинска "епидемия" – интимната връзка с андроиди ще надделее над традиционното.

"В началото много хора ще бъдат „предпазливи“ към секса с роботи, но постепенно ще свикнат с него. С развитието на изкуствения интелект ще се подобрява тяхното поведение и чувства, те ще стават наши приятели със силна емоционална връзка." - Прогнозира футуристът.

Пърсон смята, че няма как да се избегне ескалацията на физическия и психологическия натиск, т.е. развитието на любовна връзка между човек и робот, което се нарича "робофилия".